Verk

Ett barn blir till – 5:e utgåvan

Bonnier Fakta|2009|Böcker, Vetenskapsfotografi

Den femte utgåvan av Ett barn blir till är en universell bildberättelse om livets uppkomst. Text av Lars Hamberger och förord av Mark Holborn. Publicerad i Sverige, Danmark, Nederländerna, Frankrike, Tyskland England och Japan.

Ett barn blir till, 5:e editionen 2009

Den vänder sig inte bara till blivande föräldrar utan till alla som vill ta del av undret som Lennart Nilsson har fångat. Hans bilder av befruktningen och barnets utveckling fram till förlossningen är hämtade från samtliga utgåvor och de upphör aldrig att fascinera. Tillsammans med professor Lars Hambergers text berättar de en saga om livet. Förordet är skrivet av Mark Holborn.

“Man kan öppna denna bok som om den vore en ask fylld av älskade ting eller skatter från barndomen. Den är en källa till mänsklig kunskap. Torts att några av bokens bilder hör till de mest publicerade genom tiderna har de kvar förmågan att trollbinda oss. Vi kan se på dem som om det var för första gången vi såg dem, på samma sätt som när vi läser om en bok från barndomen och återvänder till dess fantasivärld. Fotografierna klargör, ändå väcker de vördnad och förundran. De bär ett annat sags vittnesbörd än en samling skal och fossiler av oerhört hög ålder. Detta är bilder av oss själva.”

Mark Holborn